tiistai 25. helmikuuta 2014

Kun nälkäkuolema uhkaa eikä kaapissa ole juuri mitään - Sipuli-basilikamunakas



Munakas pelastaa silloin, kun tarvitsee saada ruokaa nopeasti, eikä halua turvautua pakastimessa odottavaan thaikuutioon. Tänään tärppäsi taas sattumalta hyvä makuyhdistelmä. Sipulimunakasta olen tehnyt useasti, mutta mukaan pääsi nyt keittiössä viimeisiä hengenvetojaan vedellyt basilika. Simppeliä, nopeaa, hyvää ja terveellistä. Lisukkeeksi avokadoa ja raejuustoa. Jälleen kerran vahingossa tuli tehtyä herkullista ruokaa.

Erittäin toimiva yhdistelmä munakkaan täytteenä on myös korianteri ja tomaatti. Tai reilusti sipulia ja vähän valkosipulia. Sipulia pitää kuullottaa riittävän kauan, että se pehmenee ja makeutuu.

Sipuli-basilikamunakas yhdelle

pari sipulia
3 munaa
loraus maitoa
tuoretta basilikaa
öljyä
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko sipulit siivuiksi.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita lämpöä vähän pienentäen, jotta sipulit eivät ruskistu.
Odottaessasi odotat sipulien pehmenemistä, riko munat kulhoon ja vatkaa haarukalla mukaan loraus maitoa. Pilko basilika ja sekoita munaseokseen. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Kun sipuli on pehmennyt (menisiköhän tähän noin viidestä kymmeneen minuuttia, lisää munaseos pannulle. Kallistele pannua sen verran, että munaseos levittyy joka puolelle. Anna kypsyä kansi päällä miedolla lämmöllä, kunnes näyttää mielestäsi valmiilta. Yleensä lisään vähän juustoa päälle sulamaan. Käännä munakas halutessasi kaksinkerroin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti