tiistai 18. helmikuuta 2014

Nopeaa arkena - fenkoli-kylmäsavulohipasta


Töissä on meneillään vuoden kiireisin kuukausi, joten arkiruokailu on mennyt viime viikot hyvin samalla kaavalla:
- Nälkäisenä venähtäneen työpäivän jälkeen ruokakauppaan
- Kaupassa hoomoilasena seisoskelua hyllyjen välissä, pää täysin tyhjänä ruokavaihtoehdoista
- Lopulta jotain hyllyltä ostoskoriin, kunhan nyt vain ruokaa saisi nopeasti
- Proteiinijuoma hätäevääksi matkalle, että selviää hengissä kotiin
- Jotain epämääräistä kokkailua lautaselle - monesti on ollut ihan hyvää, useimmiten ainakin syötävää
- Sohvakuolema tv:n ääressä, vaikka tv:stä ei edes tule mitään katsottavaa
- Smoothie iltapalaksi
- Nukkumaan
- Töihin
- Sama uusintana seuraavana päivänä

Eilen päätin rikkoa kaavan. Entä jos ennakoisi jo edellisenä päivänä seuraavan illan ruoan, niin selviäisi vähemmällä tuskailulla kauppareissulla. Tänään sitten ostin jopa kahden päivän ruoat kerralla. Edistystä! Ja muuten niin hyvää pastaa valmistui lautaselle nopeasti, että reseptinkin voi laittaa jakoon.

Fenkoli-kylmäsavulohipasta (kahdelle)

1 fenkoli
150-200 g kylmäsavulohta siivuina
(loraus valkoviiniä)
1 limetin mehu
1 dl kermaa
1 tl fenkolinsiemeniä morttelissa murskatut
öljyä tai voita
mustapippuria
suolaa
pastaa

Laita pasta kiehumaan.
Ota tarvittaessa fenkolista uloin kerros pois ja pilko ohuehkoiksi siivuiksi.
Kuumenna pannulla loraus öljyä tai voita ja lisää fenkolit pannulle. Kuullota muutaman minuutin ajan.
Jos kaapista löytyy valkoviiniä, lisää loraus valkoviiniä tai vettä pannulle ja anna fenkoleiden hetken kypsyä ja pehmentyä nesteessä. Saavat kuitenkin jäädä vähän al denteksi.
Lisää limetin mehu ja hetken päästä kerma ja murskatut fenkolinsiemenet.
Kun pasta on valmista, sekoita kylmäsavulohipalat kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kylmäsavulohi on jo itsessään aika suolaista, joten ole varovainen suolan kanssa. Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon. Pyöräytä valutettu pasta mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti