maanantai 3. helmikuuta 2014

Makua raejuustoon


Tammikuu on ollut lähipiirissäni täynnä muutosprojekteja kohti parempaa hyvinvointia ja terveellisempiä elämäntapoja. Meilläkin smoothie on valmistunut lähes joka ilta ja jopa lihansyöjä on pohtinut, mikä olisi terveellinen iltapala. Juustonaksupussikin on pysynyt koko kuukauden suljettuna kaapin perukoilla.

Omaksi välipalasuosikiksi on muodostunut mukaelma Jamie Oliverin raejuustosta avokadon kanssa. Tämä on taas hyvä esimerkki, miten vain muutamalla mausteella saa yksinkertaisen ja maistuvan makuyhdistelmän.

Avokadon saa helposti pilkottua, kun kiven poistamisen jälkeen kuutioi puolitetun avokadon veitsellä kuoressaan ja kaapii ruokalusikalla kuutiot irti kuoresta.

Raejuustoa avokadolla (yhdelle)

purkillinen eli 200 g raejuustoa
1 kuutioitu avokado
limetin (tai sitruunan) mehua
timjamia
rouhittua mustapippuria

Sekoita raejuusto ja kuutioitu avokado keskenään. Lisää loraus limetin mehua maun mukaan. Tuore limetti on tietysti aina parempaa, mutta usein käytän jääkaapissa olevaa pullotettua limettimehua.
Lisää tuoretta tai kuivattua timjamia ja rouhittua mustapippuria. Sekoita ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti