tiistai 14. helmikuuta 2012

Naurettavan hyvä miilunpolttajan spagetti


Hemmottelin ystävänpäivän kunniaksi perheemme lihansyöjää herkkuruoalla. Toiset ostavat suklaata ystävänpäivänä, meillä toimii pekoni. Kun viikko sitten tein ensimmäistä kertaa pekonipastaa, kuului ulko-ovelta kommentti "Tänään on onnenpäivä!" keittiöstä kantautuvaan tuoksuun. Tuolloin apukokki lupasi myös tulevaisuudessa tiskata pannun aina, kun meillä tarjotaan pekoniruokaa. Eli tämän illan kokkauksilla ansaitsin myös itselleni tiskivapaan sohvalla köllöttelyn.

Miilunpolttajan spagetin reseptin löysin Sikke Sumarin Rakastan ruokaa! -kirjasta. Kirja on täynnä upeita reseptejä, joista varmasti monia testaan lähiaikoina. Alla oleva resepti on vähän sovellettu Siken alkuperäisestä, mutta parempi kirjata tähän muistiin, mitä tulikaan tehtyä.

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti sai kerrassaan ylistävän vastaanoton. Spontaanit kommentit lihansyöjältä olivat: "Tämä on naurettavan hyvää!" "Parasta pastaa mitä olen ikinä syönyt!" "Voit kirjoittaa sinne blogiin, että tämä on voittajaresepti. Tästä ei ole suunta kuin alaspäin. Huippu on saavutettu." Ja loppuruokailun ajan onnellisia huokailuja...

Miilunpolttajan spagetti kahdelle 

140 g pekonia
1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
n. 1,5 dl parmesaania raastettuna
reilusti mustapippuria
suolaa
kahden hengen annos spagettia

1. Laita pastavesi kiehumaan.
2. Silppua punasipuli ja valkosipulin kynnet. (Siken ohjeessa yksi valkosipulinkynsi laitetaan antamaan makua pannulla öljyyn ja otetaan sitten pois - meillä tuli taas vähän ronskimmalla kädellä laitettua sitä valkosipulia)
3. Raasta parmesaania noin 1,5 dl.
4. Lisää kiehuvaan veteen reilusti suolaa ja laita spagetit kiehumaan.
5. Paloittele pekoni saksilla paloiksi kylmälle pannulle ja paista pekoneita niin pitkään paloja käännellen, että ne alkavat olla kunnolla ruskistuneita.
6. Lisää sipulit ruskistuneen pekonin joukkoon ja kuullota tasaisesti sekoittaen sen aikaa, että sipulit ovat vähän pehmentyneet. Nosta pannu sitten pois levyltä.
7. Vatkaa kaksi munaa kevyesti kulhossa ja sekoita juustoraaste munien joukkoon. Mausta suolalla, mutta muista, että juusto on suolaista.
8. Kun spagetti on kypsynyt al denteksi, kaada se lävikköön, mutta säästä noin desi keitinvettä.
9. Siirrä pannu takaisin levylle ja lisää pasta ja keitinvesi pekonien joukkoon. Kuumenna samalla sekoittaen ja lisää sitten muna-juustoseos ja sekoita vielä hyvin. Lisää tarvittaessa suolaa ja reilusti mustapippuria ja tarjoa heti!

1 kommentti:

  1. Toi on todella hyvää, yksi ruuista mitä lapsetkin syö mukisematta. Tosin isännän kokatessa jostain syystä jää sipulit pois =).

    VastaaPoista