maanantai 1. lokakuuta 2012

Uusi suosikki: Mango-passionjuustokakku


Juustokakusta on muodostunut meidän perheen vakioleivonnainen, kun tarvitsee keksiä jotain takuuvarmasti hyvää tarjottavaa vieraille. Viikonloppuna järjestimme lihansyöjän kanssa kihlajaiset perhepiirissä ja tein juhlaa varten juustokakusta hedelmäisen version.

Perusohje näyttää todella olevan helposti muunneltavissa uusiin makumaailmoihin, sillä tämäkin kakku sai vierailta kiitettävästi ylistystä. Helppo ohje kakun kiilteelle löytyi täältä. Mango-passionjuustokakku melkein kiri Baileys-juustokakun edelle omassa rankingissani.

Mango-passionjuustokakku

Pohja:
puolikas paketti Digestive-keksejä
2-3 rkl voisulaa

Täyte:
2 prk eli 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim Philadelphia tai Viola) / vaihtoehtoisesti mangotuorejuustoa (jolloin mangososetta ei tarvitse)
1 prk vispikermaa
3/4 kuppia eli n. 1,7 dl sokeria
1/4 kuppia eli n. 0,6 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1,5 tl vanilliinisokeria
3 prk (yht. 225 g) mangososetta 
(Edit: + 1-2 rkl maissitärkkelystä)

Kuorrutus:
1 prk (125 g) mangososetta
4-5 passionhedelmää
3 liivatetta
1 limen mehu

Pohja:
Murskaa keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita se murujen sekaan. 
Painele taikina voidellun (tai leivinpaperilla vuoratun, jos olet yhtä mukavuudenhaluinen kuin minä) irtovuoan (myös korkeareunainen piirakkavuoka käy) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin ainakin 20 minuutiksi.

Täyte:
Vaahdota tuorejuusto ja vatkaa sekaan toisessa kulhossa kovaksi vaahdotettu kerma, sen jälkeen sokeri, jauhot, vanilliinisokeri ja lopuksi kananmunat sekä mangosose.
Kaada täyte vuokaan ja paista 160 asteessa n. 45 minuuttia tai kunnes täyte on kiinteää keskeltä eli kun kakun keskiosa ei enää liiku vuokaa heilutettaessa. (Tällä kertaa kakku oli melkein tunnin uunissa.)
Edit: Uuneissa voi olla paljon eroa, joten paistoaika voi olla huomattavasti pidempikin. Itselläni kakku hyytyi hyvin, mutta palautteen perusteella kakku ei kaikilla olisi hyytynyt riittävästi. Mangososeen sijasta täytteeseen voi käyttää mangotuorejuustoa ja laittaa mangososeen pohjan päälle täytteen alle. Maissitärkkelys voisi auttaa hyytymisessä, itse en ole kokeillut.

Kuorrutus:
Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa ennen kuorrutteen lisäämistä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tein itse kuorrutuksen vasta seuraavana päivänä, niin kakku oli ehtinyt tekeytyä. 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita passionhedelmän lihat ja mangosose keskenään. 
Kuumenna tilkka limemehua ja purista liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen passion-mangoseokseen. Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä pari tuntia. 

8 kommenttia:

  1. Mitä mahtaa tarkoittaa purkki mangososetta? Purkki Piltti Mangososetta 125g?:)

    VastaaPoista
  2. Juuri se. Lapsettoman tietämättömyyttä: onko niitä muitakin kokoja? :)

    VastaaPoista
  3. Nykyisin on monenmoista mangososetta mm. Leivonta tarpeeseen esim. valiolla sekä laadukas bonne premium 0,5L purkissa :) kiitos vastauksesta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä oli ihan huippuhyvä resepti!! Uusi suosikki myös itselle :)

    VastaaPoista
  5. Kakku on täysin löysä oltuaan yli tunnin uunissa... Mutta ei juustokakkua pidä paistaa niin kovaksi, ettei se kuumana enää yhtään liikkuisi!

    VastaaPoista
  6. Aina löllö 30min ylipaistolla. Toivottavasti ei mennyt pilalle 60v juhliin.

    VastaaPoista
  7. Voisitko korjata ohjeen. Moni sitä lukee ja on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, jos ei onnistunut! Kiitos palautteesta, päivitin reseptiä

      Poista