sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Avokadopastaa ennen kuin ainekset loppuivat kaupasta


Moni varmaan huomasi torstain Hesarista avokadopastan reseptin. Ruokablogeissa pasta ehti muodostaa trendin jo vähän ennen Hesarin artikkelia, kun Safka-kirja julkaistiin aiemmin syksyllä. Nyt kun ilmeisesti kaupoista on kypsät avokadot, pecorinot ja lehtipersiljat loppu, voin olla onnellinen, että ehdimme testata tätä ihanaa reseptiä syyskuun alussa ennen massahysteriaa :) (kuvassakin vielä aurinko paistaa) Tämä on loistava arkiruoka, kun sapuskan pitää valmistua hetkessä nälkäkuoleman lähestyessä.

Avokadopasta on ihan syntisen hyvää. En kuitenkaan osaa päättää, kumpi on parempaa: avokadopasta vai korianteri-inkivääripestopasta. Molemmat ovat ruokia, joita meillä varmasti tehdään vielä moneen otteeseen - niin raikkaita ja maukkaita ne molemmat ovat. Jos et vielä ole testannut, niin kipin kapin nyt kauppaan etsimään sitä viimeistä kypsää avokadoa ja taistelemaan yrttihyllylle.

Itse tein oman versioni ilman lehtipersiljaa ja hyvää oli. Pecorinoakin meillä oli vain pieni nokare, joten juustona oli pääroolissa parmesani. Näköjään minulla alkaa olla vaikeuksia noudattaa mitä tahansa reseptiä orjallisesti, aina tulee sovellettua hieman.

Avokadopasta

1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (siemenet poistettuna)
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl raastettua pecorinoa)
30 g (1 dl raastettua parmesania)
400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limen mehu mukaan.
Halkaise avokado ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrtit sekä juustoraasteet.
Sekoita kaikki aineet ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti