maanantai 1. lokakuuta 2012

Maailman paras suklaakakku Sikke Sumarin tapaan


Sikke Sumari on kivunnut yhdeksi suosikeistani helpoilla resepteillään. Siken reseptillä syntyi myös tämä tuhdisti suklainen maailman paras suklaakakku. Kakku tainnuttaa pahimmankin suklaahimon ja tällaiselle taikinaa rakastavalle leipojalle kulhoon jäi mukavasti kaavittavaa - eli kakku on herkullista niin taikinana kuin valmiina leivonnaisena. Ja vielä kaiken lisäksi helppo tehdä!

Maailman paras suklaakakku

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten, ei mitään sokeroitua)
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl tummaa suklaata rouhittuna
2 dl sulatettua voita (saa olla suolaista)
4 munaa
1 dl espressokahvia (tai vahvaa kahvia)

Sekoita kuivat aineet sekaisin.
Sekoita märät aineet sekaisin.
Sekoita kaikki sekaisin.
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista 180 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes kakku on melkein kypsä, mutta hyllyy vielä hieman keskeltä. Kokeilin puutikulla kakun keskeltä, jolloin tikkuun jäi vielä hieman taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti