lauantai 29. syyskuuta 2012

Vahingossa todella hyvää simpukka-katkarapupastaa


Tämä ruoka syntyi arki-iltana kotiin tullessa, kun salitreenin jälkeen kuolemannälkäisenä yritin keksiä nopeaa ruokaa jääkaapin aineksista. Vahingossa tuli tehtyä todella hyvää pastaa, jonka valmistamiseen menee juuri sen aikaa, kun pasta kiehuu kattilassa. Mitat ovat suuntaa antavia eli toimii hyvin maun mukaan periaatteella.

Simpukka-katkarapupasta (kahdelle)

1 valkosipulinkynsi
1 kevätsipulin varsi
hyppysellinen kuivattua chilisilppua tai arrabbiataa
1 prk (200 g) simpukoita suolaliemessä (käytä myös liemi)
n. 100-150 g katkarapuja (maun mukaan)
1 limen mehu
2 munaa
n. 1 dl parmesaniraastetta
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Laita pasta kiehumaan.
Silppua valkosipuli ja viipaloi kevätsipuli.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää valkosipulit, kevätsipulit ja hyppysellinen kuivattua chiliä tai arrabbiata-mausteseosta. Kuullota sipuleita, mutta varo etteivät valkosipulit kärähdä.
Lisää joukkoon simpukat liemineen ja katkaravut sekä limen mehu. Kuumenna poreilevaksi. Ota pannu tarvittaessa pois liedeltä, jos pastan kypsymistä tarvitsee vielä odottaa.
Sekoita kulhossa kananmunat ja parmesaniraaste sekä mustapippuri ja hieman suolaa.
Kun pasta on valmis, ota vähän keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois.
Lisää pasta ja kananmunaseos pannulle muiden ainesten joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen hetken aikaa, kunnes seos on muuttunut kermaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti