torstai 2. helmikuuta 2012

Papupyöryköitä, chilidippiä ja mojitosalaattia

Jälleen yksi hyvä kasvisruoka testattu. Uhmaan kotona ilmaistua huolenaihetta, että jos jatkuvasti lisään blogiin kasvisreseptejä niin kaveripiirin naiset alkavat kohta ottaa meistä mallia ja kohta miehille ei tarjota enää lihaa ollenkaan :)

Bongasin tämän illan reseptin salilla Evita-lehdestä ja siinä askelkyykkyjen välissä yritin painaa aineksia mieleen. Lopputulos oli sen verran onnistunut, että aika hyvin muistin reseptin, ehkä jonkin verran saatoin yksinkertaistaa valmistusvaiheita. Lihansyöjän kommentti papupyöryköistä oli, että ihan lihaisilta tuntuvat. Arki-iltaan sopivan yksinkertainen ja nopea ruokalaji pitkän työpäivän päätteeksi. Valmistukseen kului aikaa puolisen tuntia.

Pyöryköiden kanssa tarjoillaan chilidippiä, joka sopisi täydellisesti myös esim. kananuggettien kanssa - peittoaa ainakin ne kaupan valmispakkauksessa tulevat dippikastikkeet. Ilman dippiä pyörykät olisivat jääneet omaan makuuni vähän mauttomiksi eli lisäisin siinä tapauksessa taikinaan enemmän mausteita.

Mojitosalaatti on viime aikojen reseptilöytö. Oikeasti kulkee nimellä avokado-kikhernesalaatti, mutta maku muistuttaa niin vahvasti mojitoa, että alkuperäinen nimi ei tee ruoalle oikeutta.

Papupyörykät (kahdelle hengelle)

1 tlk (380 g) kidneypapuja
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
reilu kourallinen minttua
1 kananmuna
4-5 rkl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla lorauksessa öljyä.
Huuhtele kidneypavut ja laita ne kulhoon kuullotettujen sipulien ja mintun kanssa.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kananmuna, suolaa ja pippuria ja sekoita tahnan joukkoon.
Lisää 4-5 rkl vehnäjauhoja ja sekoita käsin tasaiseksi.
Kuumenna öljyä pannulla ja nostele lusikalla kekoja pannulle. Paista kypsiksi.

Chilidippi

2-4 chiliä (koosta riippuen)
1 dl viinietikkaa
1 dl sokeria
3 rkl öljyä
suolaa
pippuria

Poista chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Käytin itse kaksi isoa chiliä.
Laita kattilaan viinietikka (valkoviinietikkakin käy), sokeri, öljy, suola ja pippuri.
Keitä sekoittaen n. 5-10 minuuttia, kunnes liemi alkaa tiivistyä saostua kastikkeeksi. Saostumisen huomaa varmasti. Laita kulhoon jäähtymään.
Dippikastikkeen saa hyvin tehtyä samalla, kun paistaa papupyöryköitä.

Mojitosalaatti eli avokado-kikhernesalaatti

1 tlk kikherneitä
1-2 avokadoa (maun mukaan)
1 lime
reilu kourallinen minttua
suolaa
pippuria

Huuhtele kikherneet.
Kuutioi avokado ja sekoita kulhossa kikherneiden kanssa.
Raasta joukkoon limen kuori ja purista mehu.
Lisää silputtu minttu ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

2 kommenttia:

  1. Jatka vaan kasvisruokatestailuja, niin mun ei tartte =). Voin sitten suoraan katsoa sun reseptit. Ghanassa ainoa syötävä liha on kana, joten täytyy kääntyä kasvisruokien puoleen aina välillä. Tällä hetkellä lautasella tomaatti-linssikeitto. Seuraavana varmaan testaankin papupyörykät ja täytyy myös käydä italaisessa kaupassa katsomassa löytyiskö tattirisoton ainekset.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että mun kokeiluista on hyötyä :) Kasvisreseptejä on pitkä lista odottamassa testausta, tänään vuorossa maa-artisokkarisotto

    VastaaPoista