lauantai 13. lokakuuta 2012

MasterCheffailua kotona - Kampasimpukat voi-korianterikastikkeessa


Tänään siirryin kotikokkailussa MasterChef-tasolle. Kunnia tästä lähtölaukauksesta kuuluu alunperin Stockan Hulluille päiville, joiden kampasimpukkatarjousta en voinut jättää hyödyntämättä. Vierailu Stockan Herkussa oli muutenkin viikonlopun herkuttelulle erittäin suosiollinen, kun ruokashoppailu meni vähän överiksi.

Kampasimpukoita en ole koskaan aikaisemmin uskaltautunut kokeilemaan. Turhaan pelkäsin herkkää raaka-ainetta - lihansyöjänkin mielestä annos onnistui täydellisesti. Eli meillä tarjoillaan myös kampasimpukoita myös jatkossa. Nyt kun olen muutamassa kaupassa tehnyt kampasimpukoiden hintavertailua, taitaa matka suunnata vielä huomenna Stockalle, jos pakastealtaassa sattuisi vielä löytymään näitä kulinaristisia herkkupaloja todella edulliseen hintaan.

Tämä alkupala oli oikeastaan hyvin yksinkertainen tehdä - ihan turhaan pelkäsin. Etukäteen tosin vaikutti vähän enemmänkin hifistelyltä, koska kastikkeita ei ole meillä ollut tapana siivilöidä. Tai ylipäätään kastikkeiden teko on jäänyt vähemmälle (eli nollaan, jos ei pastakastikkeita lasketa). Mutta helppoahan se oli kuin heinänteko. Lautanen tuli puhdistettua hyvin tarkasti kaikista soosin rippeistä. Resepti on peräisin Joonas Hämäläisen MasterChef-kisailusta.

Kampasimpukat voi-korianterikastikkeessa (kahdelle)

10 kampasimpukkaa (5 per hlö - Joonaksella oli vain 4 kampasimpukkaa
1 dl valkoviiniä
1 shalottisipuli
2 valkosipulin kynttä
200 g voita
korianteria
suolaa
pippuria
sitruunanmehua

Laita kattilaan silputut sipulit ja viini. Keitä kunnes jäljellä on pari ruokalusikallista. (Kannattaa loppuvaiheessa olla tarkkana, ettei kiehahda kokonaan kasaan niin kuin minulla - piti lisätä uusi loraus viiniä pullosta)
Siivilöi redu ja vatkaa voi sekaan kattilassa pieninä nokareina. Älä anna kiehua!
Lisää aivan viimeiseksi korianteri. Älä kypsennä enää korianteria, ettei maku häviä.

Poista kampasimpukoista sulkijalihas ja kuivaa ne. (Tai jos käytät pakastettuja kuten minä: kuivaa sulatetut kampasimpukat)
Paista kuumalla pannulla öljyssä n. minuutti per puoli.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Viimeistele sitruunamehulla kaunis karamellisoitu pinta kampasimpukoihin. (Itse unohdin loppuhässäkässä tehdä tämän, ei merkittävästi haitannut makuelämystä)

2 kommenttia:

  1. Voikohan noita ostaa muualta? Ja millä hintaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kampasimpukoita pitäisi löytyä jokaisen vähänkään isomman marketin pakastealtaasta. Jollei löydy, kysy kauppiaaltasi josko hän voisi tilata pienen erän.

      Poista