tiistai 26. kesäkuuta 2012

Mansikkainen kesäsalaatti Jamaican jerk -kanalla ja halloumilla


Toinen juhannuksen herkku nautittiin pääruokana marinoitujen jättikatkarapujen jälkeen:
mansikkainen kesäsalatti Jamaican Jerk -marinoidulla kanalla ja halloumilla. Resepti kanan mausteseokselle löytyi sekin mahtavasta Grillikirjasta (Schildts Kustannus 2010)

Tein mausteseosta kerralla kaksi annosta, niin riittää kesän myöhempiinkin grillauksiin. Mausteseos oli helppo sekoittaa valmiiksi jo kotona ja mökillä sitten vain lisäsin öljyn.

Jamaican jerk öljyssä - marinadi kanalle

1 rkl ruokokidesokeria
(1 rkl yleismaustetta) (minulle ei vielä selvinnyt mitä on yleismauste, joten tämä jäi pois omasta setistä)
1 rkl sitruunapippuria
1 rkl sipulijauhetta
2 rkl sormisuolaa
1 rkl sellerisuolaa (käytin tavallista suolaa tämän sijasta)
0,5 rkl kuivattua timjamia
1 rkl jauhettua mustapippuria
0,5 rkl jauhettua kanelia
0,5 rkl jauhettua neilikkaa
1 rkl murskattua valkosipulia (käytin valkosipulijauhetta)
2 rkl kuivattua persiljaa
0,5 rkl jauhettua muskottipähkinää
3 kuivattua limen lehteä murskattuna
1 dl öljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. (kirjan reseptissä kehotetaan sekoittamaan tehosekoittimessa - itse oikaisin vähän ja sekoitin manuaalisesti lusikalla)
Säilytä mausteseos tiiviisti suljetussa astiassa.
Kun tarvitset marinadia, lisää öljy joukkoon ja sekoita.
Sopii hyvin myös kuivaksi mausteseokseksi ilman öljyä.
Kirjan mukaan sopii kanan lisäksi myös sianlihan, rasvaisen kalan ja naudanlihan kanssa.

Mansikkainen kanasalaatti halloumilla


maustamattomia broilerin fileepihvejä
Jamaican jerk -mausteseosta
haluamaasi salaattia
rucolaa
mansikoita
tuoretta ananasta paloina
halloumijuustoa
keväsipulia siivuina

Marinoi broilerin fileepihvit jamaican jerk -öljyllä: laita fileet muovipussiin, joukkoon marinadi, purista ilmat pois, sulje pussi ja hiero jerk-seos kanan pintaan niin että sitä on jokaisessa kanapalassa.
Anna maustua 2-3 tuntia.
Valmista salaatti, grillaa kanapalat ja halloumit - nauti!
(meillä oli 350 g, marinadista riittää suurempaankin lihamäärään)

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Voisin vaikka kokeilla, tosin saattaa käydä niin että oikaisen pari mutkaa noiden mausteiden kanssa... Yleismauste on todennäköisesti maustepippuri (allspice), sen poisjättäminen nyt ei yleensäkään haittaa :)
    Nyt kun saisi ne grillauskelit vielä takaisin, lomakin kun kohta alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä mausteseoksesta on tullut mun kesän suosikki, loppui kesken mökillä - täytyy tehdä uusi satsi kotona. Toimi melkein paremmin ilman öljyä eli hieroo mausteet vain lihan pintaan

      Poista