maanantai 25. kesäkuuta 2012

Grilliherkkuja - Pekoniin käärityt panang-jättikatkaravut vartaassa


Tänä juhannuksena tuli panostettua grillimenun suunnitteluun aiempia vuosia suuremmalla hartaudella, kun kesäloma alkoi jo ennen juhannusta. Kirjastosta löytyi loistava kirja täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, joista monet ovat vielä todella yksinkertaisia. Kannattaa tutustua: Grillikirja - Herkullisia ruokia, marinadeja, kastikkeita ja höysteitä (Schildts Kustannus 2010).

Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun tein itse marinadit ruokiin. Ei voi kuin ihmetellä, miksen ole ennen kokeillut, koska voittavat kaupan marinadit mennen tullen. Juhannusaaton alkupalaksi syötiin jättikatkarapuja thaimaalaiseen tyyliin - lihansyödän toivomuksesta ravut käärittiin pekoniin - ei voi marinadi enää tämän yksinkertaisempaa olla ja maku oli taivaallinen! Seitsemän varrasta rapuja tuli tuhottua kahteen pekkaan hujauksessa ja varmasti tulee tehtyä näitä uudestaan. Samalla marinadilla maustettiin myös halloumia ennen grillausta, hyvää sekin.

Pekoniin käärityt panang-jättikatkaravut vartaassa

noin 40-50 jättikatkarapua kuorittuina, pyrstön kuori paikallaan
2 dl öljyä
2 rkl panang-currytahnaa
1 limen mehu
1/2 ruukkua korianteria
1/2 tl suolaa
1 paketti pekonia

Sekoita öljy, currytahna, limen mehu, silputtu korianteri ja suola.
Sekoita kuoritut jättikatkaravut marinadiin. Anna vetäytyä noin tunnin.
Pujota marinoidut ravut pekonin kanssa varrastikkuihin.
Grillaa sopivan kypsiksi. Meillä oli kypsiä rapuja, joten grillattiin sen verran, että pekoni kypsyi ja ravut lämpenivät, mutta eivät vielä olleet sitkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti