sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

God Morgon - hyvän aamun eväät

Sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Siitä huolimatta viitenä aamuna seitsemästä jätän aamupalan väliin ja heräilen töissä kahvin voimalla. Arkiaamuina vain ei ole koskaan nälkä ja arvostan enemmän nukkumista mahdollisimman myöhään kuin liian aikaisin heräämistä.

Viikonloppuna on sitten arkiaamujenkin edestä aikaa käynnistellä päivää rauhassa. Olen huomannut olevani ehkä vähän turhankin kaavoihin kangistunut, mutta keittiöstä on aina löydyttävä kunnon ruisleipää  ja kunnon mehua. Mikä tahansa merkki ei kelpaa - parasta sen olla pitää:

Arlan God Morgon -mehuGod Morgon-mehut ovat niin hyviä, että annan anteeksi jopa sen, että ne ovat ruotsalaisen firman tuotteita ;) Verigreippi on ehdoton suosikkini - sopivasti hedelmälihaa ja hapokkuutta. Muista makuvaihtoehdoista Florida-appelsiinimehu pääsee hyväksi kakkoseksi, sillä se maistuu Floridan auringolta ja kesältä - täydellinen mehu Suomen pimeään talveen. Hinta-laatusuhteeltaan aivan parasta mehuhyllyssä!

Oululaisen Jälkiuunipalat
Pääsiäisenä koin mökkireissulla makuelämyksen, jonka jälkeen olen syönyt vain yhtä ruisleipää (jos olen itse päässyt valintaan vaikuttamaan): Oululaisen Jälkiuunipaloja. Kotona leivottua ruisleipää ei tietysti voita mikään, mutta kaupan hyllyltäkin löytyy välillä tällaisia helmiä. Yleensä kaupassa myytävä ns. "ruisleipä" sisältää ruista vain nimeksi, kun mukaan on ujutettu roppakaupalla vehnäjauhoja, ja ruisleipään kuuluvan happamuudenkin kanssa on vähän niin ja näin. Mutta Oululaisen Jälkiuunipalat eroavat muusta tarjonnasta aidolla ruisleivän maulla. Leivät on leivottu taikinajuureen ja sisältävät 100% ruista. Luomuversio leivästä on mielestäni parempaa, vaikken yleensä luomua ostakaan. Leipä on parasta paahdettuna, reunat vähän mustuneina, voita ja juustoa päällä. Ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti