sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Raparperimuffissien taistelu


Kaksi raparperimuffissien reseptiä taisteli paremmuudesta - ensimmäinen erä voitti. Molemmat tekeleet olivat kyllä hyviä, mutta mausteisempi Chocochilin resepti oli juuri sopivan luonteikas, vähän erikoisempi, eikä liian makea. Toinen resepti on peräisin Me Naiset -lehdestä.

Perinteiseen tapaani jätin kuorrutukset väliin molemmista muffinssiresepteistä. Chocochilin reseptissä käytin ruishiutaleiden sijasta kaurahiutaleita, joita oli valmiiksi kaapissa. Lisäksi korvasin 0,5 dl vehnäjauhoista ruisjauhoilla ja soijatuotteet maitotuotteilla. Ruokosokerin sijasta käyttäisin uudemman kerran tavallista sokeria, niin saisi vähän enemmän makeutta.

Raparperimuffinssit

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruishiutaleita (käytin kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
0,75 dl (ruoko)sokeria
1 dl soijamaitoa (käytin tavallista maitoa)
1 dl maustamatonta soijajogurttia (käytin Bulgarian jogurttia)
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl raparperia pieninä paloina (raparperia laitoin reilu 2 dl)

Pinnalle:
1 dl ruishiutaleita
3 rkl fariinisokeria
3 rkl margariinia

Sekoita kuivat aineet.
Sekoita toisessa kulhossa maito, jogurtti, rypsiöljy ja raparperipalat.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Sekoita kuorrutuksen ainekset käsin murumaiseksi ja ripottele muffinssien pinnalle.
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti