maanantai 28. toukokuuta 2012

Täytetyt munakoisot

 Munakoisot ennen juustoraastetta ja kypsentämistä

Täytetyt munakoisot valmiina

Pitkästä aikaa tuli kokkailtua jotain esittelemisen arvoista. Munakoiso on noussut yhdeksi suosikkivihanneksista kasvisruokainnostuksen myötä. Yleensä munakoisoreseptit ovat sen verran työläitä, ettei niitä tule arki-iltana laitettua. Tänään teki mieli vähän terveellisempää kasvisruokaa ja muisto täytetyistä munakoisoista kannusti viettämään keittiössä vähän tavallista enemmän aikaa. Tunti siinä hujahti ja herkku oli valmis.

Ensimmäisen kerran tein kikhernecurrylla täytettyjä munakoisoja Hesarin reseptin mukaan. Päätin tällä kertaa kokeilla vähän muokattua versiota ja testata kidneypapuja. Lisäksi testasin ystävän suosituksesta ostamaani savustettua paprikajauhetta, joka toi hyvän makuvivahteen ruokaan. Perheemme lihansyöjällekin kelpasi: "En olisi uskonut, mutta tää on ihan hyvää." Eli voin tehdä toisenkin kerran.

Olen myös tehnyt ruokaa jauhelihatäytteellä, mutta liha peitti mielestäni liikaa munakoison hienostunutta makua, joten suosittelen kokeilemaan kasvisversiota. Täyte on todella hyvää myös sellaisenaan lisukkeena, jos ei jaksa odottaa munakoisojen valmistumista uunissa. Pieniruokaisemmille riittää varmaan yksi puolikas, mutta tämä on niin hyvää, että aina olen itse saanut kaksi puolikasta tuhottua.

Täytetyt munakoisot

1 punasipuli
1-3 valkosipulin kynttä (maun mukaan)
1-2 tl currytahnaa (Pirkan Punainen currytahna löytyy meiltä aina kaapista)
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
2 munakoisoa
1 pienehkö paprika
1 tlk (230 g) kidneypapuja
2 tomaattia
loraus öljyä
mustapippuria
suolaa
(1 tl savustettua paprikajauhetta)
juustoraastetta

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulin kynnet.
2. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra munakoison sisukset lusikalla tai pienellä veitsellä niin, että munakoison kuoreen jää noin sentin kerros hedelmälihaa.
3. Leikkaa munakoisosta koverrettu sisus kuutioiksi. Kuutioi myös paprika ja tomaatit.
4. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää currytahna ja tomaattipyree ja kuullota vielä hetki.
5. Sekoita joukkoon paprika, munakoiso, tomaatit ja kidneypavut.
6. Lisää suolaa, mustapippuria ja halutessasi noin 1 tl savustettua paprikajauhetta (ilman sitäkin tulee hyvää). Anna hautua noin 10 min, että kasvikset vähän pehmenevät.
7. Täytä munakoison puolikkaat täytteellä ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 min. (munakoiso ehtii kypsyä pehmeäksi)

Tällä kertaa en itkettänyt tai esipaistanut munakoisoja ja lopputulos oli todella onnistunut. Eli voi hyvin jättää pari työvaihetta väliin.

2 kommenttia:

  1. Resepti vaikuttaisi aika herkulliselta, mutta ennenkaikkea kiitos tuosta savustetun paprikajauheen linkistä! Olen ollut jo melkein epätoivoinen kun oma purkilliseni hupenee uhkaavaa tahtia eikä uutta ole löytynyt mistään! Tai ehkä en ole osannut etsiä... No, eipä sitä ollut tällä hetkellä saatavilla tuosta verkkokaupastakaan, mutta josko sitä tulisi sinne. On meinaan ihan ehdoton kesän grillimarinadeihin.

    VastaaPoista
  2. Löysin itse paprikajauhetta Citymarketista lähellä texmex-hyllyjä, ei ollut mikään looginen paikka :) Kuulemma S-marketista/Prismastakin löytyy.
    Kiitos vinkistä, täytyy testata grillatessa!

    VastaaPoista