perjantai 16. maaliskuuta 2012

Blinit ihan kuin Strömsössä


Kun kerran päästiin hitaan ruoan makuun hapanleivän kanssa, niin herkuteltiin viime viikonloppuna blineillä. Tein blinejä edellisen kerran vuosi sitten jouluna ja sitä käryn ja palaneiden blinien makua en hevillä unohda. Toki joukossa oli myös ei-palaneita yksilöitä, mutta jouluaattona tuuletettiin keittiötä aika pitkään sen kokkailun jälkeen. Nyt yhtä kokemusta viisaampana osasin ottaa huomioon meidän 80-luvun lieden huipputehon ja laskea lieden lämpötilaa ajoissa ensimmäisen erän jälkeen.

Käytin ohjeena silloin ja myös nyt Strömsön sen ainoan oikean kokin Michaelin reseptiä. Strömsön seuraaminen loppui itseltäni kun Michael ja kaikki muut alkuperäiset juontajat hävisivät ruudusta - alkuperäinen Strömsö takaisin!

Nämä blinit onnistuivat ihan (tai ainakin melkein) kuin Strömsössä :) Käytin tällä kertaa vain tattarijauhoja. Lopputuloksena oli sen verran tujun makuisia blinejä, että kannattaa noudattaa Michaelin neuvoa ja laittaa sekaan myös vehnäjauhoja.

Strömsön blinit

10 g hiivaa
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kermaviiliä
1 munankeltuainen
1 maustemitta suolaa
1 munanvalkuainen
hieman voita

Murenna hiiva maitoon.
Lisää jauhot, kermaviili, keltuainen ja suola.
Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna sen nousta vähintään puoli tuntia. (Mieluiten seuraavaan päivään)
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita se varovasti taikinaan.
Paista blinit pienessä määrässä voita lettupannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti