maanantai 11. elokuuta 2014

Simppeli on usein parasta - grillatut banaanit

Usein sitä erehtyy ajattelemaan, että ruoka on sitä parempaa, mitä enemmän sen eteen on nähnyt vaivaa. Kunnes saavuttaa pisteen, jolloin ei jaksa nähdä enää vaivaa ja haluaa päästä mahdollisimman helpolla.

Helppous ja laiskuus on ollut tämän kesän teema meidän ruokailuissa. Kun viimeisen vuoden kalenterimerkinnöistä löytyy asunnon osto, vanhan myynti, maalausremontti, muutto, pihaprojekti ja häät, saa näiden tapahtumien tehtävälistoilla vuorattua ainakin yhden seinän. Lomalla kaipasimmekin lähinnä lepoa ja tekemättömyyttä, kun olimme saaneet ruksittua näiden projektien to do -listan viimeisen kohdan tehdyksi.

Siirryimme mökillä kertakäyttöastioihin, ettei kaivosta tarvitse kantaa vettä tiskaamiseen. Söimme välillä grillimakkaraa lounaaksi ja illalliseksi. Käytimme valmiita grillikastikkeita (ei kuitenkaan valmiiksi marinoituja lihoja - joku raja sentään). Menu sai sisältää enintään viisi raaka-ainetta, jotka piti mahdollisimman vähällä muokkaamisella saada lautaselle. Tyyliin uudet perunat, silli, kylmäsavustettu lohi, puolikas avokado. Savustetut ahvenet ja perunasalaatti. Pekoniin kääritty sisäfilepihvi ja kaupan valmiit ristikkoperunat grillissä.

Jälkiruokana söimme koko loman grillattua banaania. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se voittaa kesän parhaiden gourmetjälkiruokien tittelin kerta toisensa jälkeen. Ainoana vaatimuksena on kuuma grilli ja jäätelö. Tämä jälkkäri valmistuu vaivatta, kun ruoat on grillattu, lautaset alkavat olla tyhjiä ja tyhjän grillin yläpuolella ilma väreilee kuumuudesta.

Oma suosikkini banaanin kanssa on rommirusinajäätelö. Hyvänä kakkosena tulee vanhan ajan vanilja tai kinuskijäätelö. Voit yhtä hyvin käyttää niin raaempia kuin ylikypsiä banaaneja.

Jos oikein gourmetia haluat tehdä, voit ennen grillaamista tehdä banaanin kuoreen viiltoja ja laittaa suklaapaloja väleihin. Minusta se on liian vaivalloista ja sotkuista puuhaa. Pidetään parhaat asiat yksinkertaisina.

Grillatut banaanit

1 banaani per ruokailija
jäätelöä

Laita banaani sellaisenaan, kokonaisena ja kuorimatta grilliin.


Käännä banaani toiselle kyljelleen, kun alempi puoli on mustunut.


Ota banaani pois grillistä, kun banaani on kokonaan musta.
Ruokailuohje:
Lautasella viillä lusikalla tai veitsellä banaanin kuori auki pituussuunnassa.
Kaavi sisus kuoresta pois ja lusikoi jäätelöä päälle.

Nauti mitä helpoimmasta jälkiruoasta ja ihmettele ääneen, miten jokin näin hyvä voi olla niin vaivatonta tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti