maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mysli 2 .0 - kotitekoista muromysliä

Aika katkaista yli puolen vuoden blogihiljaisuus. Olen hiljaisuuden aikana kerännyt muutamia hyväksi havaittuja reseptejä, jotka yritän saada tänne jollain aikataululla tallennettua. Aloitetaan lyhyellä matalan kynnyksen postauksella, ilman kuvia, pitkiä jaaritteluja tai ylimääräistä yrittämistä. Voit mielessäsi kuvitella lopputuloksen ulkonäön :)

Aiempi mysliresepti on kehittynyt uudelle tasolle, kun bongasin Secret Wardrobe -blogista toisen ohjeen, jota noudattamalla saa kotona tehtyä muromysliä. Salainen ainesosa on vesi, joka auttaa muodostamaan niitä ihanan herkullisia kokkareita. Näiden kahden reseptin yhdistelmänä syntyi mysli 2.0. Tekovaiheessa tämän uuden ohjeen etuna on, ettei mysli kärähdä niin herkästi uunissa. Ainesten määrillä ei ole niin väliä. Pähkinöitä laitan yleensä reippaasti ja siemeniäkin vähän sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Lähinnä hunajan ja öljyn suhdetta olen noudattanut alkuperäisen ohjeen mukaan.

Muromysli (pellillinen, n. 2 l)

10-12 dl kaurahiutaleita2-3 dl murskattuja pähkinöitä (oman maun mukaan)4 dl siemeniä (esim. 2 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä, 1 dl seesaminsiemeniä, 1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta)

2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
vajaa 1 tl kardemummaa (voi jättää poiskin)
3 rkl hunajaa1 dl ruokaöljyä (rypsi-, kookos-, tms.)

2 dl vettä

Paahtamisen jälkeen:
3-5 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja (oman maun mukaan)

Sekoita kuivat aineet keskenään.Kuumenna öljy kattilassa hunajan kera, mutta älä päästä öljy-hunajaa kiehumaan. Kaada öljy-hunaja ja vesi kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Levitä mysli pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita mysliä välillä, ettei pintakerros pala. Olen itse sekoittanut noin 10-15 minuutin välein. Mysli on valmis, kun se on kauttaaltaan sopivasti paahtunut.
Ota mysli uunista ja lisää sekaan kuivatut hedelmät tai marjat ym. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti