lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tax freesta jälkkäriksi


Meillä on kotona alkoholiongelma. Keittiön kaappiin on pesiytynyt tax free -pullojen armeija tuliaisina lukuisilta matkoilta. Italiasta on tuotu Limoncelloa, Espanjasta rommia, Ranskasta Amarettoa, Tallinnasta Baileysia jne. Ongelma on, että kukaan ei juo niitä. Siellä ne pölyttyvät vuodesta toiseen avaamattomina.

Orastavan siivousvimman kynnyksellä olen kokenut herätyksen alkaa vähentää turhan tavaran määrää kotona - ja tämä koskee myös niitä tax free -pulloja keittiön kaapissa. Onneksi jossain vaiheessa älysimme lopettaa pullojen ostamisen, kun niitä ei missään vaiheessa tullut nautittua kotona. Jotenkin Limoncello maistuu niin paljon paremmalta Italian auringon alla kuin kotona.

Sattumalta keksin yhtenä iltana lorauttaa amarettoa suklaajäätelöannokseen ja sen jälkeen onkin jäätelö maistunut paljon paremmalta. Baileys sopii myös oikein hyvin suklaajäätelön seuraksi. Loraus digestiiviä jäätelön päälle, halutessaan voi lisätä myös lusikallisen tai pari kahvia ja jälkiruoka on valmis. Ja varmasti maistuu suomalaiseen makuun hienommassakin illallispöydässä.

Toki alkoholilla maustettua jäätelöä on tullut syötyä matkoilla useaan otteeseen, mutta ei ollut juolahtanut mieleen, että kotonakin voisi tehdä samoja jälkiruokia. Tosin tämä parin lusikallisen viikkovauhti ei taida kovin nopeasti pullojen määrää vähentää kaapissa. Ehkä kesän koittaessa meidän parvekkeella vietetään digestiivibileet. Siihen asti illallisvieraat voivat varautua alkoholipitoisiin jälkiruokiin. :)


2 kommenttia:

  1. Yksi kesän parhaista jälkkäreistä (tai ihan muuten vaan herkuista) on amarettossa marinoidut tuoreet mansikat, kermavaahdon kera tietenkin.
    Ja voisihan sitä kokeilla tuontimansikoistakin, näin kevään kunniaksi..?

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Tämä menee kokeiluun heti kun jostain löytyy syömäkelpoisia mansikoita. Tai voihan sitä testata jo pakastemansikoilla :) Ehkä saisi nopeammin pakastimen marjavarastotkin tyhjennettyä kun lorauttaa vähän amaerttoa ;)

    VastaaPoista