perjantai 8. maaliskuuta 2013

Ihmeitä tapahtuu banaanilettujen avulla

Olen asettanut tälle vuodelle yhden tavoitteen. Aion syödä vuoden loppuun mennessä kokonaisen banaanin.

Banaani on ollut lapsuuden ruokatraumoista se viimeinen mohikaani - ylitsepääsemättömältä tuntuva este kohti kaikkiruokaisuutta.

Traumalle on aina jokin syy, niin tässäkin tapauksessa. Päiväkodissa pakotettiin syömään banaania. Pakkosyötön jälkeisen illan kärsin sietämättömistä vatsakivuista. Selvä syy-seuraussuhde, vaikka allergiatesteissä en koskaan käynytkään. Ratkaisuksi olen vältellyt kaikkea banaanipitoista tähän asti.

Nyt olen päättänyt päihittää tuon esteen ja olen valinnut siedätystaktiikan. Sama taktiikka on toiminut mm. kaalin kanssa. Eletään maaliskuuta ja olen päässyt tavoitteessani jo puoleenväliin.


Tavoitteen asettamiseksi tarvittiin yksi Balin matka ja hotellihuone, jonne tuotiin päivittäin lautanen täynnä trooppisia hedelmiä.  Niiden hedelmien joukossa oli aina muutaman sentin kokoisia minibanaaneja. Koska banaanin kuoriminen on aina näyttänyt banaanikammostani huolimatta houkuttelevalta, en voinut välttää kiusausta kuoria söpöä minibanaania. Kun haju ei tainnuttanutkaan imelyydellään, niin uskaltauduin jopa maistamaan. Söin kokonaisen minibanaanin.

Suomeen palattuani katselin töissä monesti hedelmäkorin isoja banaaneja sillä silmällä. Eräänä perjantaina rohkaistuin nappaamaan banaanin mukaan kotimatkalle. Sain siitä puolet syötyä. Mielessäni hoin "pieni askel ihmiskunnalle, iso askel Annalle" ja kuuntelin päässäni soivaa fanfaaria.

Viime viikonloppuna sitten löysin miehen kassiinsa unohtamat banaanit, jotka olivat siellä kypsyneet viikon verran lähelle vihoviimeistä eräpäivää. Siedätystaktiikkaan sitoutuneena päätin tehdä niistä jotain, mikä ei olisi pelkkää banaania, mutta jonka avulla voisi totutella banaanin makuun. banaanilettuja. Kyllä muuten kannatti!

Ehkä seuraavaksi uskaltaudun lisäämään banaania smoothien joukkoon. Kaksi banaania jo odottaa keittiön pöydällä seuraavaa rohkeuspuuskaa...


Banaaniletut

1 banaani
2 kananmunaa
2 dl vettä tai maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia

Hienonna banaani haarukalla.
Sekoita munat banaanin sekaan.
Vatkaa joukkoon muut ainekset.
Anna taikinan turvota vähintään 1/2 tuntia.
Paista pieniksi letuiksi miedolla lämmöllä.
Tarjoile esim. kermavaadon tai jäätelön kera.

1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon?

    Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista