maanantai 17. syyskuuta 2012

Kevyttä elämää avokado-pekonisalaatilla


Viikonloppu sujui syömisen ja hemmottelun merkeissä. Perjantaina illallinen Långvikissa ja lauantaina syömingit Gaijinissa, joiden jälkeen sunnuntaina teki mieli jotain kevyttä.

Mies unelmoi jääkaapissa odottavasta pekonista. Minä kaipasin tuoretta ja raikasta. Googlailun tuloksena löytyi täydellinen kompromissi: avokado-pekonisalaatti.

Vaikka salaatti on sellaisenaankin varmasti hyvä, niin pääroolissa tässä ruoassa oli KASTIKE. Soosi oli niin hyvää, että kumpikin nuoli lautasen putipuhtaaksi. Näin jälkeenpäin ei voi kuin ihmetellä, miten on tullut vuosia syötyä salaattia tylsien peruskastikkeiden kanssa, kun on olemassa tämä googletaivaasta löytynyt kastike. Ei muuten hassumpaa ollut pekoni-avokado-salaatti-yhdistelmäkään. Yksinkertaista ja niin hyvää! Ja voi yhden aterian verran leikkiä karppaavansa :)

Meillä avokadon, pekonin ja valkosipulin määrä jälleen tuplaantui alkuperäisestä ja mozzarella on aina Pirkan buffalomozzarellaa, jota voisi sellaisenaankin nautiskella loputtomasti.

Avokado-pekonisalaatti superhyvällä tomaattikastikkeella kahdelle

2 avokadoa
140 g pekonia
1 buffalomozzarella
salaatinlehtiä, esim. romaine
(punasipulia)

Superhyvä tomaattikastike:
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Valmista ensin kastike:
Lohko tomaatit ja poista niistä siemenet ja neste. Laita kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai kulhoon ja soseuta kastikkeeksi.

Paista pekoni rapeaksi ja anna hetken vetäytyä talouspaperin päällä.

Viipaloi avokado, mozzarella ja punasipuli. (Tai jätä mozzarella puolikkaaksi, kuten meillä on tapana) Kokoa salaatti.

Kannattaa kaataa salaatinkastike salaatin ja avokadon päälle ja ripotella pekonit vasta viimeisenä pinnalle niin se säilyy rapeana pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti