tiistai 24. heinäkuuta 2012

Raparperista limonadia


Alkukesästä löytämäni grillauskirja (Grillikirja - Herkullisia ruokia, marinadeja, kastikkeita ja höysteitä (Schildts Kustannus 2010)) on osoittautunut todelliseksi kesäloman reseptien aarreaitaksi. Kirja löytyi edulliseen hintaan kustantajan verkkokaupasta ja on ollut erinomainen ostos. Kirjakaupoissa selaamani muut grillauskirjat vaikuttavat tylsiltä ja perinteisiltä tähän teokseen verrattuna, tai niiden reseptit ovat liian monimutkaisia alkeelliseen mökkikokkailuun.

Grilliruokien lisäksi kirjasta löytyy reseptejä myös juomiin. Ja kun mökin vieressä on pari raparperipuskaa houkutellut antimillaan, päätin kokeilla raparperilimonadin tekemistä kirjan ohjeita soveltaen. Sovelsin veden ja sokerin määrässä Sara La Fountainin reseptiä Olivia-lehden blogista.

Raparperilimonadi

noin 1 kg raparperia pilkottuna
2 dl sokeria (kirjan reseptissä 1 dl)
5 dl vettä (kirjan reseptissä 2 dl)
1/2 sitruunan mehu
1/2-1 vaniljatanko halkaistuna
jäämurskaa

Kiehauta vesi, sokeri, sitruunamehu ja vaniljatanko.
Lisää joukkoon pilkotut raparperit.
Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Kaada seos tiheän siivilän läpi - mökkiolosuhteissa kahvinkeitin suodatinpusseineen osoittautui loistavaksi apuvälineeksi siivilän puuttuessa.
Anna limonadin jäähtyä.
Laimenna limonadia vedellä makusi mukaan - tämä on siis tiivistemehua, joten siitä riittää useaan kannulliseen.
Tarjoa jäiden kanssa.
Aikuisen version saa lisäämällä joukkoon vodkaa.

Keitoksesta jäljelle jäänyt raparperiseos toimii jälkiruokana sellaisenaan tai esim. vaniljakastikkeen kanssa sekä sopii hyvin myös maustamattoman jogurtin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti