tiistai 24. heinäkuuta 2012

Inkivääri+chili+korianteri+valkosipuli = loistava grillimarinadi kanalle


Olen löytänyt suosikkimakujen paletin, jonka ainesosien yhdistäminen ei voi johtaa kuin hyvään tai erittäin hyvään lopputulokseen. Mökillä päivän ainoana ohjelmanumerona on ollut grillaaminen ja erilaisten marinadien kokeilu. Hyviä kokeiluja onkin ollut useita. Tässä yksi niistä.

Mökkeily on virittänyt myös orastava kiinnostus kasvimaan hoitoon (alkavan keski-iän merkki?). Kun keväällä kylvetyt yrttien siemenet eivät osoittaneet minkäänlaisia elonmerkkejä, päätin oikaista helpomman kautta ja istuttaa kokeiluksi kaupan yrttiruukkuja kasvimaalle. Näistä kokeiluista lempiyrttini korianteri on ollut myötämielisin ulkoilmassa viihtymiselle ja siitä on riittänyt satoa useamman päivän ruokiin, myös tähän marinadiin.

Inspiraatio raikkaalle Aasiaan vivahtavalle marinadille löytyi täältä. Aiemmin tekemistäni marinadeista ei usein ole tarttunut lihaan tarpeeksi makua, mutta tällä kertaa aromit olivat kohdallaan ja tekele sai runsaasti kehuja myös mieskriitikolta. Tätä tehdään varmasti uudestaan. Lisukkeena syötiin samalla marinadilla maustettuja paprikan ja kesäkurpitsan paloja. 

Inkivääri-chili-korianteri-valkosipulimarinadi kanalle

1 pienehkö sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 cm pala inkivääriä
1 chili
pari kourallista korianteria
1 limen mehu
2 rkl soijaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
sokeria
mustapippuria
suolaa

Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili (siemenet poistettuna) ja korianteri. 
Sekoita ainekset keskenään. Säästä vähän marinadia, jos haluat sivellä sillä fileisiin lisää makua grillauksen loppuvaiheessa.
Kaada marinadi muovipussiin broilerin rintafileiden kanssa (meillä oli 4 paksua fileetä). 
Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Sopii myös grillattavien vihannesten marinadiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti