torstai 9. elokuuta 2012

Kesän muistoja: Raikas perunasalaatti




Loman loppumisesta on kulunut neljä työpäivää ja leppoisasta lomalta paluusta ei ole ollut tietoakaan, sen verran kiirettä on pitänyt. Mutta superpitkän kesäloman kiireettömiä hetkiä voi onneksi muistella valokuvista.

Viimeisenä lomaviikonloppuna savustettiin siikaa - hiiliä tuli laitettua grilliin ilmeisesti vähän liikaa, kun lopputuloksena oli melko tummasävyinen kala. Mutta onneksi kuoren alta löytyi ihan hyvää syötävää. Kalan kaveriksi tein superhyvää ja ihanan raikasta perunasalaattia Pirkka Ruoka-lehden heinäkuun numerosta ja löytyy myös Pirkka.fi-sivuilta. Alkuperäiseen reseptiin verrattuna jätin perunat ja sipulit paistamatta raikkaamman lopputuloksen saamiseksi.

Perunaa ei meidän perheessä kovin usein tule ostettua, mutta uusia perunoita sentään on pakko saada muutaman kerran kesässä. Perunasalaattikin on tähän kesään asti vienyt ajatukset aina niihin kaupan etikkakermamössöllä kyllästettyihin valmis"salaatteihin", minkä vuoksi ei ole koskaan tullut tehneeksi kotona perunasalaattia. Mutta tämän kesän kokeilut muuttivat mielikuvan heti positiivisemmaksi. Tätä voisi hyvin tehdä vaikka isommallekin porukalle - sen verran nopea ja helppo resepti. Mikä parasta, minttu tuo tähänkin salaattiin jotenkin mojitomaisia makuja - kuten taannoinen kikhernesalaatti :) (Lihansyöjäkin tykkäsi, vaikkei löytänyt lihaa tästäkään annoksesta)

Raikas perunasalaatti

n. 1 kg uusia perunoita (tai vähän vähemmän)
1 punasipuli
1-2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia
2 rkl sitruunanmehua
loraus valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
1/2-1 dl minttua hienonnettuna
mustapippuria maun mukaan

Pese perunat ja keitä kypsiksi. Anna jäähtyä.
Kuutioi perunat, tomaatit sekä hienonna sipuli ja minttu.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nauti!

Ruokajuomaksi sopi hyvin kesäjuomien ykkönen Beringer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti