Äitienpäivän kunniaksi kaivoin reseptikirjasta esiin takuuvarman reseptin vuosien takaa. Tarjosin äidille porkkanakakkua, joka on aina saanut aikaan ylistyssanoja. Kakku onnistui tälläkin kertaa loistavasti - mitä nyt puolet kakusta jäi irrotusvaiheessa kiinni vuokaan, kun voitelu ei onnistunut ihan optimaalisesti :) Olen yleensä jättänyt kuorrutuksen tekemättä, koska kakku maistuu taivaalliselta ilman sitäkin, mutta tuo varmasti loppusilauksen tälle herkulle.
Hyvää äitienpäivää!
Porkkanakakku
6 keskikokoista porkkanaa raasteena
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
1 dl valutettua ananasmurskaa
1 dl kookoshiutaleita
5 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
2 tl vanilja-/vanilliinisokeria
2 dl ruokaöljyä
Kuorrutus:
2 rasiaa maustamatonta Hovi-juustoa
2 rkl voisulaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
Mittaa kaikki kakkuaineet kulhoon ja sekoita taikinaksi.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa tunti.
Kumoa ja jäähdytä.
Sekoita kuorrutusainekset ja päällystä kakku.
Parhaimmillaan kakku on 4-5 päivää leipomisesta (tätä en ole koskaan päässyt testaamaan, koska kakku on aina siihen mennessä jo syöty)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti