lauantai 28. tammikuuta 2012

Thaimaalainen kananuudelikeitto


Tammikuun keittokokeiluissa oli tänään vuorossa tulinen kananuudelikeitto. Tuunasin ruokablogeista googlaamaani reseptejä oman maun mukaan ja lopputuloksena oli täydellinen keitto lämmittämään pakkaspäivää. Keitto valmistuu noin puolessa tunnissa, vähän siitä riippuen kuinka nopeasti saa vihannekset kuorittua ja pilkottua.

Thaimaalainen kananuudelikeitto

n. 400 g kanan fileesuikaleita
2 keskikokoista porkkanaa ohuina suikaleina
2-3 valkosipulin kynttä
noin 4 cm pätkä inkivääriä
1-2 chilipalkoa (koon ja maun mukaan)

4-5 dl vettä1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
ruukullinen korianteria silputtuna
n. 100 g riisinuudeleita
loraus Thai-kalakastiketta

Voit käyttää keittoon maustamattomia kanan fileesuikaleita tai suikaloida itse kanan fileepihvit, niin saat ohuempia kanapaloja.

Suikaloi porkkanat ohueksi. Pilko pieneksi chili (poista siemenet), inkivääri ja valkosipulin kynnet. 
Chiliä, inkivääriä ja valkosipulia voit laittaa maun mukaan - itse käytin 3 keskikokoista valkosipulin kynttä, 1 suurehkon chilin ja reilun 4 sentin pätkän inkivääriä. 
Paista kanan fileesuikaleet pannulla, älä ruskista vaan jätä vaaleaksi. Laita samaan aikaan n. puoli litraa vettä kuumenemaan.
Kuullota porkkanasuikaleet, chili, inkivääri ja valkosipuli lorauksessa öljyä. Yhdistä kuullotetut vihannekset kattilaan kanasuikaleiden kanssa ja lisää kuumennettu vesi. 
Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, kookosmaito sekä korianterisilppu. 
Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi pienemmäksi katkotut riisinuudelit. 
Hauduta muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Alkuperäinen resepti löytyi Pastanjauhantaa-blogista.



1 kommentti: