sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Maailman helpoin ja nopein linssikeitto


Linssi oli minulle täysin tuntematon raaka-aine ennen alkuvuoden kasvisruokakokeiluja. Tämä tomaattinen linssikeitto ampaisi heti ensimmäisellä kokeilulla suosikkikeittojen joukkoon.

Parasta keitossa on, että sen tekeminen on niin helppoa ja nopeaa, ettei se kestä juurikaan pidemmän aikaa kuin valmismikroaterian lämmittäminen. Eli terveellinen ja halpa vaihtoehto laiskallekin kokille ja raaka-aineita voi säilyttää kaapissa valmiina odottamassa. Teen keiton chiliriippuvaiselle sopivana tulisena versiona, mutta miksei toimisi ilman currytahnaakin.

Resepti on periaatteessa neljälle hengelle, mutta sain vaivatta syötyä nälkääni puolet keitosta. Maku melkein paranee jääkaapissa muutaman päivän aikana, jos keittoa jää jäljelle.

Tomaattinen linssikeitto


1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1/4 tl jauhettua korianteria
1 rkl currytahnaa (Pirkka punainen currytahna)
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa
suolaa
mustapippuria


Silppua sipuli ja valkosipuli. 
Kuullota kattilassa kuumennetussa öljyssä currytahna, korianteri ja sipulit.  Voit valita currytahnan tulisuusasteen makusi mukaan.
Lisää kattilaan tomaattimurska ja linssit. Jos käytät kypsiä linssejä, voit lisätä mukaan tomaattipurkin huuhteluvedet, mutta linssien kypsyttämiseen ei tarvitse vettä. 
Lisää keiton joukkoon kookosmaito, suola ja pippuri.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja anna vielä kiehahtaa hetki. 


Alkuperäinen resepti löytyy Chocochilin blogista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti