sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ihan nuudeleina salaatista - ja keväästä


Aurinkoinen viikonloppu on hujahtanut vauhdilla. Lauantaina testailimme kymmenen hengen voimin sopivia viinejä aasialaiselle ruoalle. Sunnuntain lounaaksi jäi onneksi nuudelisalaattia nyhtöpossun seuraksi. Eli kerrankin helppoa kokkailua.

Lasisavotta odottaa vielä energiapuuskaa.







Energiaa on sentään löytynyt jo kevätkukkien ostoreissulle ja istuttamiselle.

Nuudelisalaattia olen tehnyt usein Jamie Oliverin 30 minuutin aterioista muokatulla reseptillä. Vihanneksia laitan vähän sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Kirsikkatomaatit, paprika tai avokado sopivat myös mainiosti joukkoon. Jamien reseptissä käytetään munanuudeleita, mutta olen itse tykästynyt enemmän riisinuudeleihin.

Nuudelisalaatti

250 g riisinuudeleita (vermicelli)
100 g suolattomia cashewpähkinöitä
1-2 punaista chiliä
1-2 kevätsipulia
1 porkkana karkeana raasteena
1 ruukku korianteria
1-2 rkl soijakastiketta
1 limetin mehu
1 tl seesamiöljyä
1 tl kalakastiketta
1 tl juoksevaa hunajaa

Laita nuudelit isoon kulhoon tai kattilaan ja kaada kiehuvaa vettä niiden päälle. Peitä kulho kannella/lautasella ja liota nuudeleita muutama minuutti, kunnes ovat pehmentyneet. Siivilöi vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä siivilässä ja kaada kulhoon.
Vinkki: Pitkiä nuudeleita on yleensä hankala saada annosteltua salaatista. Voit katkoa nuudeleita ennen kypsennystä pienemmiksi pätkiksi tai vielä helpompaa on leikata puhtailla saksilla kypsiä nuudeleita kulhossa lyhyemmiksi.

Murskaa pähkinöitä morttelissa tai kaulimella muovipussissa/keittiöpyyhkeen sisällä. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla miedolla lämmöllä. Sekoittele ajoittain ja vahdi, etteivät pähkinät kärähdä. Kun ne ovat ottaneet väriä, lisää lieden lämpöä ja valuta pannulle 1 tl juoksevaa hunajaa. Sekoita se pähkinämurskaan ja kaada pähkinät kulhoon nuudeleiden joukkoon.

Pilko pieneksi chili (poista siemenet, jos haluat vähemmän tulista), kevätsipulit ja korianteri. Voit käyttää myös korianterin varret, kun silppuat ne pieneksi. Lisää ne karkeaksi raastetun porkkanan kanssa nuudeleiden sekaan.

Lisää salaatin joukkoon soija, limetin mehu, seesamiöljy ja kalakastike. Sekoita ainekset hyvin ja tarjoile esim. kanavartaiden kanssa. Salaatti tekeytyy jääkaapissa hyvin seuraavaankin päivään eli voi tehdä vähän isomman annoksen.

Nuudelisalaatti sopii erinomaisesti myös esim. vietnamilaisten kesärullien täytteeksi sellaisenaan tai jättirapujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti