maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sano hyvästit kaupan kastikkeille - Chilinen raparperihilloke


Pakastin viime kesänä raparperipaloja, jotta voisin nauttia kesän antimista keskellä pimeintä talvea. Talvella sitten säästin raparpereja täydellistä hetkeä varten, etteivät vain loppuisi kesken. Tuli uusi kesä ja olen päässyt jo keräämään uuden sadon raparperia. Viime vuoden palat odottavat edelleen pakastimessa sitä täydellistä hetkeä. Voisikohan tästä ottaa opiksi ensi talvea varten?

Viime juhannukseksi tein ensimmäistä kertaa chilistä raparperihilloketta Helsingin Sanomien Ruokatorstai-kirjan ohjeen mukaan. Grilliruokien kanssa hilloke kului hyvin nopeasti, eikä tarvinnut kesällä juuri turvautua kaupan hilloihin. Paljon tämän helpommaksi ei voi keittely enää mennä. Chilin määrää vaihtelemalla voi tehdä itselle juuri sopivan tymäkkää hilloketta.

Vielä ehdit hyvin keitellä omat purkit juhannukseksi. Sopii lihan glaseeraukseen, grilliruokien kylkeen, jogurtin tai vaikka jäätelön kanssa.

Chilinen raparperihilloke

1/2 l raparperipaloja
1 pieni punasipuli
1/2 - 1 iso chili
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl vettä
2,5 rl hillosokeria

Kuori raparperit tarvittaessa ja pilko pieniksi paloiksi.
Kuori ja hienonna punasipuli.
Kuori pala tuoretta inkivääriä ja raasta se.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna pieneksi.
Laita kattilaan raparperit, chili, sipuli, inkivääriraaste ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä noin 15 minuuttia.
Jäähdytä puolisen tuntia ja lusikoi puhtaisiin tölkkeihin.
Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti