tiistai 9. toukokuuta 2017

Mene sieltä missä aitaa ei ole - Täydellinen tomaattikastike

Tauko edellisestä blogikirjoituksesta on venynyt lähes kahteen vuoteen. Kynnys aloittaa uudelleen on kasvanut korkeammaksi kuin Trumpin haaveilema muuri. Lykättyäni aloittamista riittävän pitkään päätin lopulta mennä sieltä, missä aitaa ei ole. Unohdetaan kuvat ja tekstin viilaaminen, kunhan jotain pääsee eetteriin.

Aloittamista ei helpota sekään, että
a) tietokoneen käyttöjärjestelmä on ajalta ennen kolmea viimeisintä käyttöjärjestelmää, joten nettisivut eivät enää kovin usein aukea,
b) Bloggerin salasana on unohtunut,
c) valokuvia ei saa puhelimesta koneelle, koska laitteiden yhteys ei enää pelaa,
d) hetki omaa aikaa on nykyään päiväunien mittainen, jolloin haluaisi tehdä miljoona muutakin asiaa
e) mainitsinko jo aloittamisen vaikeuden?

Blogitauon suurimmaksi haitaksi on osoittautunut se, että hyväksi kokeilemiani reseptejä ei välttämättä löydy enää uudelleen interwebin ihmeellisestä maailmasta, jos niitä ei tallenna omaan blogiin. Haikailen vieläkin Yhteishyvän sivuilla ollutta taivaallista japanilaista salaatinkastiketta - aineksina mm. ketsuppi ja worcesterkastike. Reseptiä en löydä enää kekseliäimmilläkään hakusanoilla. Parempi siis alkaa tallentaa tänne omaa reseptipankkia.

Tämä resepti sopii hyvin arkeen, jossa joku roikkuu keittiössä jalassa tai aikaa ruoanlaitolle on noin nolla minuuttia. Lopputulos palkitsee, kun antaa uunin tehdä tehtävänsä. Täydellinen ohje - Olivian parhaat reseptit -kirjasta (2012) löytyy täydellinen tomaattikastike, joka sopii niin pizzaan kuin pastaan tai mihin nyt tomaattikastiketta tarvitseekaan. Meillä on aina valmiit annokset tomaattisoosia pakastimessa odottamassa. Kirjassa on mainittu annoksen riittävän kahteen pizzaan. Meillä on riittänyt kolmeen tai hätätapauksessa neljäänkin pizzaan tai pariin pastakertaan.

Suurin ponnistus tässä reseptissä on valkosipulin pilkkominen ja aineita voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Kirsikkatomaatit voi korvata lohkoiksi pilkotuilla normitomaateilla ja tuoreen basilikan kuivatulla. Joka kerta on tullut hyvää.

Täydellinen tomaattikastike

400 g tomaattimurskaa
250 g kirsikkatomaatteja (tai tavallisia tomaatteja lohkoina)
1 dl tuoretta hienonnettua basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua basilikaa)
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1/2 dl öljyä
1 tl hienonnettua merisuolaa
2 tl sokeria

Sekoita tomaattimurska, kirsikkatomaatit, basilika, valkosipulinkynnet, öljy, suola ja sokeri laakeaan uunivuokaan.
Kypsennä 225 asteessa 25 minuuttia.
Murskaa tomaatteja kevyesti haarukalla (varo, ettei roisku päälle kuumana) ja jäähdytä kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti