keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kesä jälkiruoassa - Limetti-inkivääri posset mansikoilla


Viime aikoina olen pohtinut paljon unelmia. Olen unelmoinut, puhunut unelmista ja huomannut että osa  unelmistani on toteutunut.

Unelmoinnin sai käyntiin Saku Tuomisen kirja Hyvä elämä, lyhyt oppimäärä. Kirja oli niin ihana, että en malttanut mennä ajoissa nukkumaan arki-iltana. Seuraavana aamuna nukuin pommiin. Suosittelen lämpimästi - kirjaa siis.

Unelmoinnin taito kehittyy harjoittelun myötä. Saku kehottaa varaamaan säännöllisesti aikaa unelmoinnille. Kuntosalin lisäksi kalenterista kannattaa merkitä viikoittainen aika unelmoinnille - saattaa parantaa elämänlaatua.

Unelmien voima myös kasvaa, kun niistä alkaa puhua muille. Unelmista syntyy hienoja keskusteluja. Kokeile vaikka. Mitkä kolme asiaa tekisit, jos saisit tänään miljoona euroa? Mitkä kolme asiaa tekisit, jos sinulla olisi puoli vuotta elinaikaa?

Vauhtia unelmien toteuttamiselle sain Brian Tracyn koulutuksesta, jonka Nordic Business Forum järjesti Tallinnassa muutama viikko sitten. Uskomatonta, millainen vaikutus yhden miehen puheilla voi olla omaan ajatteluun ja elämään. Tuon päivän koulutuksen jälkeen olen alkanut toteuttaa omia unelmiani.

Viikonloppuna tajusin, että yksi unelmistani on jo toteutunut. Ennen tämän nykyisen kotimme löytymistä haaveilin pitkään, että asuisimme keskustan tuntumassa ja kotiimme mahtuisi iso ruokapöytä, jonka ympärillä kävisi usein ystäviä syömässä. Sunnuntaina laskin, että pöydän ympärillä oli istunut viikon aikana yhteensä yli 30 ystävää ja sukulaista, kolmena eri iltana. Onni on iso ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu paljon rakkaita.

Kolmen ruokalajin illallisen järjestäminen arkena on vaivatonta, kun tekee alku- ja pääruoan valmiiksi edellisenä iltana. Jälkiruoaksi suosittelen possettia, joka on brittiläinen sitruuna-kermavanukas. Tällä jälkiruoalla saat vierailta bravo-huudahduksia. Jälkiruokakipot on varmasti kaavittu viimeistä pisaraa myöten tyhjiksi, kun keräät ne pöydästä.

Olen tehnyt possettia muutamalla eri reseptillä. Lisukkeeksi voi tarjota esim. amaretolla marinoituja mansikoita tai vadelmia tai marjoja ihan sellaisenaan.Limetti-inkivääri posset mansikoilla (6-8 annosta)
(resepti Gloriasta)

5 dl kuohukermaa
1 3/4 dl hienoa kidesokeria
1/4 tl jauhettua inkivääriä
2 limetin hienoksi raastettu kuori
1 dl limetin mehua vastapuristettuna (noin 5-6 limetin mehu)

1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä 3 minuuttia, koko ajan sekoittaen.

2. Ota kattila liedeltä. Lisää jauhettu inkivääri, limetinkuori ja -mehu. Sekoita hyvin.
Kaada seos kuuteen lasiin tai pieneen jälkiruokakulhoon. Määrästä tulee kuusi hyvän mielen annosta tai  kahdeksan pientä makupalaa. (suosittelen isompia annoksia)

3. Peitä lasit muovikelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Vaihtoehtoinen yksinkertaisempi resepti:

Lemon posset (4-6 annosta)
(Resepti täältä)

4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunamehua (noin puolentoista sitruunan mehu)

Ohje kuten edellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti