keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Leivo leikiten - banaanileipä eli banaanikakku eli banana bread


Ystäväni kyseli tänään reseptiä helpolle leivonnaiselle, joka onnistuu yksinkertaisista raaka-aineista ilman sen suurempaa vaivaa ja maistuu hyvältä. Banana bread tuli ensimmäisenä mieleen. Ei vaadi juurikaan aikaa, järjetöntä kuiva-ainevarastoa tai edes suuria leivontataitoja. Mutta kannattaa muistaa lisätä sokeri. Unohdin edellisellä kerralla sokerin ja lopputulos oli melko jännän ja terveellisen makuinen. Työkaverit kyllä kiltisti söivät perjantaiaamun tiimipalaverissa, kun joku oli leiponut itse kakkua. Lihansyöjän mielestä banaanikakku on jopa parempaa kuin porkkanakakku. Jos pöydällä näkyy mustanpuhuvia banaaneja, niin tämä on oiva tilaisuus käyttää ne ennen viimeistä käyttöpäivää. Resepti on australialaista alkuperää, joten desilitrat on muutettu kupeista muuntokertoimella 1 cup = 2,5 dl.

Banaanikakku eli banana bread

2 munaa
125 g voita sulatettuna
4 rkl maustamatonta jogurttia (ihan sama mitä jogurttia, itse olen käyttänyt bulgarianjogurttia)
2 kypsää banaania muussattuna
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljaesanssia (vaniljasokerikin käy)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Sekoita hyvin kananmunat, sokeri, sulatettu voi ja jogurtti.
Sekoita joukkoon muussatut banaanit ja vaniljaesanssi/-sokeri.
Sekoita keskenään erillisessä astiassa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda
Yhdistä kuivat ainekset kosteiden kanssa.
Kaada massa voideltuun vuokaan.
Paista noin 1 tunti 150 asteisessa uunissa tai muffinsseja 15 min 200 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Suomalaisen twistin varsinkin muffinsseihin saa laittamalla puolukoita taikinan sekaan, meillä maistui jopa banana breadiin kyllästyneelle.

    VastaaPoista
  2. Ja hyvää tulee myös kun lisää taikinaan rouhittua suklaata - määrä maun mukaan, esim. 50-150 g

    VastaaPoista