Mustikka, banaani ja kardemumma
tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Suomalainen mustikka oli
onnellinen, kun pääsi kovasta pakkasesta sisätiloihin. Se oli
värjötellyt kesän jälkeen kuukausikaupalla pimeässä ja kylmässä
ympäristössä, missä se oli sinnikkäästi säilyttänyt sinisen
värinsä ja muotonsa. Mitä nyt jonkin verran valkoista huurretta
oli tarttunut pintaan.
Banaani oli matkustanut pitkän matkan
pohjolaan kaukaa maailman toiselta laidalta. Tarra banaanin kyljessä
oli alkanut jo hieman kutittaa sen kuorta. Banaani nautti vapaudesta
päästessään eroon kuorestaan. Kardemumma oli odotellut lasisessa
purkissa maustehyllyllä. Useita kuukausia, ehkä jopa vuosia – se
oli mennyt laskuissa jo sekaisin. Kardemumma oli nähnyt valon
pilkahduksia päivittäin, kun maustekaapin ovi oli auennut. Se oli
kuitenkin tähän asti saanut vain seurata sivusta, kuinka alahyllyn
mausteet pääsivät töihin. Vihdoin oli tullut kardemumman vuoro
päästä näyttämään taitonsa.
Mustikka, banaani ja kardemumma
silmäilivät toisiaan muovikulhon pohjalla. Mustikan hyytävä
kylmyys oli säikäyttänyt huoneenlämpöön tottuneet banaanin ja
kardemumman. Joukkoon liittyi kuitenkin pian myös valkohipiäinen
bulgarianjogurtti, jonka viileys tasoitti lämpötilaa astiassa.
Tunnelma tiivistyi entisestään, kun loiskahdus maitoa liittyi
seuraan. Ilmojen halki leijaili myös kaneli, joka jäi kellumaan
maidon pinnalle. Se yritti huhuilla ystäväänsä kardemummaa, mutta
ei saanut vastausta huhuiluunsa. Siinä samassa tipahti kanelin
viereen myös heraproteiinijauhe. Se oli jo etukäteen valmistautunut
tehtäväänsä – ”Kuohkeuttaja on toinen nimeni”, se mietti
mielessään.
Yllättäen vinhaa vauhtia pyörivä
metalliterä lähestyi maidon pintaa. ”Bileet!” kuului yhteen
ääneen kaikkien suusta, kun ne alkoivat vinhasti pyöriä kulhossa.
Sen pituinen smoothie.
Kardemummainen mustikka-banaanismoothie
Yleisohje:
banaania
mustikoita
maustamatonta jogurttia ja/tai rahkaa
maitoa
kanelia
kardemummaa
(heraproteiinijauhetta)
Käyttämäni mitat 1-2 hengelle:
1 banaani
n. 100 g pakastemustikoita
1 bulgarian jogurtti (200 g)
1-2 dl maitoa
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
(vajaa 1 rkl heraproteiinijauhetta)
Sekoita blenderissä tai
sauvasekoittimella. Maidon määrä riippuu siitä, kuinka juoksevaa smoothiesta haluat.
Yleensä olen iltaisin tehnyt tupla-annoksen, niin jää aamuksikin vielä jäljelle. Mittasuhteilla ei ole smoothiessa niin väliä. Sitä laittaa, mitä kaapista löytyy.
Terveellisen elämän pelastus oli, kun huomasin, miten edullisia pakastemustikat kaupassa ovat. Tammikuu onkin ollut mustikoiden suurkulutuksen aikaa monen vuoden tauon jälkeen.
Terveellisen elämän pelastus oli, kun
huomasin, miten edullisia pakastemustikat kaupassa ovat. Tammikuu
onkin ollut mustikoiden suurkulutuksen aikaa monen vuoden tauon
jälkeen.
Heraproteiinijauhe ei ole välttämätön,
mutta se tuo ihanaa pirtelömäistä kuohkeutta koostumukseen. Olen
itse käyttänyt Urtekramin heraproteiinijauhetta (luomu), jota
myydään esim. luontaistuotekaupoissa. Varmasti muutkin
maustamattomat jauheet käyvät yhtä hyvin. Urtekramia suositteli ystäväni ja pakkaus sattuu vielä olemaan näppärän kokoinen marketeissa myytäviin jättisäkkeihin verrattuna.
(P.S. Tätä ei ole tehty yhteistyössä kenenkään kanssa, vaan on ihan rehellinen kuluttajan suositus hyvästä tuotteesta :)
Ihana tarina, eläydyin kovasti. :D Löysin sun blogiin tänään kun googlettelin makaroonilaatikkoa, ja noista suosituimmista teksteistä laitoin monta reseptiä suosikit-kansioonkin jo. Mielenkiintosia ja ei niin tavallisia reseptejä, mukava ruokablogi :)
VastaaPoista/Alina
Kiitos palautteesta :) Toivottavasti löytyy uusia suosikkireseptejä!
VastaaPoista