torstai 16. tammikuuta 2014
Haaveilua ruokapöydän ympärillä ja feta-kasvispiirakkaa
Tänään oli hyvä ilta. Päivä oli yksi niistä normaalin arkisista työpäivistä, jotka eivät juuri eroa toisistaan, mutta illassa oli taikaa. Meidän ruokapöydän ääressä istui kuusi naista, yksi oli Skype-yhteyden päässä ja yksi parin kuukauden ikäinen tyttönen istui sylissä kuunteluoppilaana. Puhuimme työelämästä, yrittäjyydestä, haaveista ja unelmien toteuttamisesta. Oivalsimme uusia asioita, kuuntelimme haltioituneena muiden kokemuksia ja kahden tunnin jälkeen olimme yhtä hienoa kokemusta rikkaampia. Tänään oli hyvä ilta.
Siinä keskustelun soljuessa söimme samalla feta-kasvispiirakkaa, sipulipiirakkaa ja mojitosalaattia. Feta-kasvispiirakan alkuperäinen ohje löytyi täältä.
Feta-kasvispiirakka
Pohja:
100 g voita tai leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 pientä punasipulia tai 1 keskikokoinen
1 pieni kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
loraus öljyä
2 kananmunaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1-2 rkl balsamicoa
n. 2 rkl Provencale-yrttiseosta tai muita kuivattuja yrttejä (tai kourallinen tuoreita yrttejä)
rouhittua mustapippuria
suolaa
200 g fetajuustoa
Pohja:
Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi kylmä rasva jauhojen joukkoon. Lisää kylmää vettä ja painele tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin noin 15-30 minuutiksi jäähtymään niin sitä on helpompi käsitellä. Painele taikina n. 24-28 cm voideltuun vuokaan tai kauli leivinpaperin päällä sopivan kokoiseksi ja asettele leivinpaperin kanssa vuokaan, niin vuokaa ei tarvitse voidella. Tällä kertaa en esipaistanut pohjaa, hyvin onnistui ilmankin.
Täyte:
Pilko vihannekset pienehköiksi paloiksi. (Alkuperäisessä reseptissä kehotetaan pilkkomaan pieneksi, mutta en tietenkään lukenut ohjetta tarkasti ennen kuin oli liian myöhäistä.) Kuullota vihanneksia pannulla tilkassa öljyä, kunnes alkavat olla pehmeitä. Sekoita kananmunat, kermaviili ja mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon vähän jäähtyneet kuullotetut kasvikset. Kaada täyte pohjan päälle ja murustele fetajuusto pinnalle.
Paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia (tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohjakin näyttää kypsältä).
Jos on tulossa vieraita kylään, niin piirakka on loistava tarjottava arkena. Ehtii valmistaa hyvin edellisenä päivänä, niin on tarjoilut valmiina odottamassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti